top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEmerson Terinathe

Podcast "Molukse wijken"


Dit jaar is het op de kop af 70 jaar geleden dat Molukkers naar Nederland kwamen voor een tijdelijk verblijf. Nu telt de Molukse gemeenschap ruim 71.000 zielen, de meesten woonachtig in één van de 65 Molukse wijken. Wat maakt deze wijken bijzonder?




Ik had de eer om in aflevering 11 en 12 mee te werken aan deze podcast. In deze twee afleveringen kwam journalist Sam Jones in de Molukse wijk van Assen, waar ik ben geboren en opgegroeid.


Aflevering 11: Molukse wijk Assen


In deze aflevering loopt Sam Jones met Nell Haurissa - die de acties heeft meegemaakt - en Emerson Terinathe - die toen nog niet geboren was - door de wijk en praat met verschillende inwoners: Waar komen ze vandaan? Welke impact heeft de roerige geschiedenis op het leven van nu? En zouden ze in de wijk willen blijven wonen?



De wijk blijft altijd in je zitten. Een belangrijke gedenkplek voor mensen van de Molukse wijk Assen is het monument voor de Molukse Helden. De helden die worden herdacht zijn de zes omgekomen treinkapers bij de Punt, vlakbij Assen. Verslaggever Sam Jones wandelt met Emerson Terinathe en tante Nell Haurissa de weg die 44 jaar geleden ook werd gemaakt; van de wijk helemaal naar begraafplaats de Boskamp. Onderweg praten ze over de grootste wijk van Nederland in Assen en over het leven op kamp Schattenberg (voormalig kamp Westerbork). Natuurlijk wordt er ook gesproken over de zes omgekomen helden.


Voor meer info en andere afleveringen, ga naar: Molukse wijken


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page